Qigong in de Catharinakerk Roden

NIEUW: Qi-gong in de Catharinakerk, een Chinese bewegingsvorm.
In oktober is er een geslaagde kennismaking gehouden in de Catharinakerk met de Chinese bewegingskunst van Qi-gong. (Nu op dinsdagavond)

Daar kwam een uitgebreid vervolg op. In de maanden februari-maart-april werden deze lessen gegeven op de zondagmiddag. Door de subsidie van Sport Drenthe kon de deelnemersbijdrage in deze periode laag gehouden worden.

“Qigong brengt lichaam en geest in balans.” 

Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verminderen of verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je krijgt meer energie. Het lichaam ervaar je weer meer als één geheel doordat je er meer contact mee krijgt. Je kunt de wereld weer aan!
Qigong vermindert stress en emoties, het versterkt de ademhalingsspieren, remt ontsteking en verbetert het immuunsysteem. Ik zie ernaar uit met u in Roden aan de slag te gaan!”.

Nieuwe data Qigonglessen op dinsdagavond mei/juni: 

3, 10, 17, 24 en 31 mei. 7, 14, 21 en 28 juni.

Van 20.00 tot 21.30 uur.

Voor het nieuwe blokje mei/juni: de kosten zijn weer €15,- per maand. Door de subsidie van Sport Drenthe kan de deelnemersbijdrage laag gehouden worden. Het liefst direct de €30,- overmaken voor het hele blokje: mei/juni. Dit kan op rekeningnummer: NL27ASNB0707248337 t.n.v. D.M. Knibbe onder vermelding van Qigong mei/juni in de Catharinakerk. Als je het geld overgemaakt hebt is je deelname definitief. En meld je tevens aan per email. Het maximum aantal deelnemers is 30. Er kan goed geventileerd worden in de kerk en er is ruimte genoeg om anderhalve meter afstand te houden. Bij warm genoeg weer vindt de les buiten in het gras plaats.

Opgave kan bij [email protected]  / 0637010413 of bij [email protected] / 06 37302745


‘Wat ik ervaar is dat ik een (nog) betere energiebalans heb gekregen. Ondanks het feit dat ik veel fiets en wandel voel ik me nu toch lichamelijk energieker, fitter eigenlijk. Ik heb het gevoel dat ik mijn mentale ruimte heb vergroot. Een bijzondere ervaring. Anne, mijn man die de lessen ook volgt, is net zo positief’, aldus Liesbeth (deelneemster).