Qigong in de kerk in Peize.

De cursus is vol

Ook in de maanden januari, februari en maart is het mogelijk aan de Tai Chi/Qigong lessen deel te nemen. We doen dan voornamelijk oefeningen uit de Shibashi serie II. En wel op de maandagavonden. We beginnen op maandagavond 8 januari 2024. De lessen zijn steeds van 19.30-20.45 uur. In de kerk in Peize, Kerkstraat 2. Eerst een uur les en dan is er thee. De kosten zijn 90,- Euro, graag overmaken op NL27ASNB0707248337 t.n.v. D.M. Knibbe. Stuur een mailtje naar [email protected] De overschrijving is je bewijs van deelname.

“Qigong brengt lichaam en geest in balans.” 

De kerk in Peize, Kerkstraat 2.

Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verminderen of verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je krijgt meer energie. Het lichaam ervaar je weer meer als één geheel doordat je er meer contact mee krijgt. Je kunt de wereld weer aan!
Qigong vermindert stress en emoties, het versterkt de ademhalingsspieren, remt ontstekingen en verbetert het immuunsysteem.

‘Wat ik ervaar is dat ik een (nog) betere energiebalans heb gekregen. Ondanks het feit dat ik veel fiets en wandel voel ik me nu toch lichamelijk energieker, fitter eigenlijk. Ik heb het gevoel dat ik mijn mentale ruimte heb vergroot. Een bijzondere ervaring. Anne, mijn man die de lessen ook volgt, is net zo positief’, aldus Liesbeth (deelneemster).

In het jaar 2022 werden de lessen Qigong/Tai Chi in de Catharinakerk in Roden gegeven. Hieronder de proefles in oktober 2021. Vanaf januari 2023 worden de lessen in de kerk in Peize gegeven.