Qigong in de kerk in Peize.

Ook in de maanden april en mei 2024 is het mogelijk aan de Tai Chi/Qigong lessen deel te nemen. En wel op maandagavond 8, 15, 22 en 29 april en 6, 13, en 27 mei 2024. Er is rekening gehouden met Paas- en Pinkstermaandag. De lessen zijn steeds van 19.30-20.45 uur. Eerst een uur les en dan is er thee. De kosten zijn 52,50 Euro, graag overmaken op NL27ASNB0707248337 t.n.v. D.M. Knibbe. De overschrijving is je bewijs van deelname.

Mocht je een les missen in de volgende cyclus dan kun je de les inhalen in het Boeremapark in Haren op maandag- woensdag- en vrijdagmorgen van 9.30-10.15 uur. Je kunt de les ook les inhalen op de Buitenplaats in Eelde op de woensdagmorgen van 11.15-12.00 uur. Inhalen kan dan in de maanden april en mei. Mocht je iemand weten die de lessen in het Boeremapark en/of de Buitenplaats regelmatig wil volgen dan zijn de prijzen 6 euro per les of 50 euro voor een 10 rittenkaart.

“Qigong brengt lichaam en geest in balans.” 

De kerk in Peize, Kerkstraat 2.

Qigong bestaat uit gezondheidsoefeningen die spanning, vermoeidheid, ongemak of pijn doen verminderen of verdwijnen. Je voelt je weer soepel, lekker in je vel en je krijgt meer energie. Het lichaam ervaar je weer meer als één geheel doordat je er meer contact mee krijgt. Je kunt de wereld weer aan!
Qigong vermindert stress en emoties, het versterkt de ademhalingsspieren, remt ontstekingen en verbetert het immuunsysteem.

‘Wat ik ervaar is dat ik een (nog) betere energiebalans heb gekregen. Ondanks het feit dat ik veel fiets en wandel voel ik me nu toch lichamelijk energieker, fitter eigenlijk. Ik heb het gevoel dat ik mijn mentale ruimte heb vergroot. Een bijzondere ervaring. Anne, mijn man die de lessen ook volgt, is net zo positief’, aldus Liesbeth (deelneemster).

In het jaar 2022 werden de lessen Qigong/Tai Chi in de Catharinakerk in Roden gegeven. Hieronder de proefles in oktober 2021. Vanaf januari 2023 worden de lessen in de kerk in Peize gegeven.